Vipnet preuzeo B.net

Bez autora
Aug 08 2011

Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN-a) u ponedjeljak je završena transakcija između Vipneta i B.neta čime je Vipnet u cijelosti preuzeo 100 postotno vlasništvo nad B.netom, najvećim hrvatskim kabelskim operaterom. Ugovor su potpisali Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta, Bernd Schmutterer, financijski direktor i član Uprave Vipneta te Michael Gerbavsits, predsjednik Uprave BEWAG-a i Reinhard Schweifer, član Uprave BEWAG-a. Također predstavljena je i nova Uprava B.neta. Dosadašnji predsjednik Uprave Adrian Ježina ostaje na toj poziciji dok su novi članovi Uprave Kristina Kezele kao glavna direktorica za operativne poslove i Alen Ranilović kao glavni direktor za marketing i prodaju. Kezele i Ranilović oboje dolaze iz Vipneta, Ranilović s mjesta direktora strategije, a Kezele s mjesta rukovoditeljice razvoja tržišta. Predstavljen je i novi Nadzorni odbor B.neta koji čine predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković kao predsjednik i član Uprave Vipneta Bernd Schmutterer kao član.

Vipnet preuzeo B.netNakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN-a) u ponedjeljak je završena transakcija između Vipneta i B.neta čime je Vipnet u cijelosti preuzeo 100 postotno vlasništvo nad B.netom, najvećim hrvatskim kabelskim operaterom.

Ugovor su potpisali Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta, Bernd Schmutterer, financijski direktor i član Uprave Vipneta te Michael Gerbavsits, predsjednik Uprave BEWAG-a i Reinhard Schweifer, član Uprave BEWAG-a. Također predstavljena je i nova Uprava B.neta. Dosadašnji predsjednik Uprave Adrian Ježina ostaje na toj poziciji dok su novi članovi Uprave Kristina Kezele kao glavna direktorica za operativne poslove i Alen Ranilović kao glavni direktor za marketing i prodaju.

Kezele i Ranilović oboje dolaze iz Vipneta, Ranilović s mjesta direktora strategije, a Kezele s mjesta rukovoditeljice razvoja tržišta. Predstavljen je i novi Nadzorni odbor B.neta koji čine predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković kao predsjednik i član Uprave Vipneta Bernd Schmutterer kao član.

Transakcijom u vrijednosti 93 milijuna eura završeno je najveće preuzimanje unutar hrvatskog tržišta. Tom akvizicijom Vipnet je dodatno osnažio svoju poziciju na telekom-tržištu, jer je iskoračio u kablovsku televiziju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik